"tell me, what is it you plan to do with your one wild and precious life?"

Mary Oliver

Zo goed je te zien!

wie ben ik?

Mijn naam is Annemieke, ik woon met mijn man in Apeldoorn en heb daar mijn praktijk. Een tijdlang hield ik praktijk in Barneveld, inmiddels werk ik vooral vanuit Apeldoorn. Mocht de afstand echt een probleem zijn, neem gerust contact met me op, want wie weet lukt het om de afstand te overbruggen. Hieronder lees je mijn verhaal.

Daar zat ik, op een stoel met tegenover mij een heel vriendelijke dame voor wie ik eigenlijk een beetje bang was. Ik zei niet veel meer dan ‘hoi’ en ‘doei’ en na een paar keer hield ik het voor gezien. Zij is degene die in mij het zaadje geplant heeft en zij is ten diepste de reden dat ik nu werk als psychosociaal therapeut!

Ik koos als jongvolwassene een, voor waar ik opgegroeid ben, veilig beroep in het onderwijs, maar vond daar m’n plekje niet. Toen besloot ik voor mezelf te beginnen en heb een aantal jaren als gastouder gewerkt. In het begin genoot ik er enorm van: alle ontwikkelingen meemaken van baby tot kleuter. Zelfs toen ik na een paar jaar de boodschap kreeg dat ik nooit moeder zou worden, kon ik van mijn werk als gastouder genieten. Na verloop van tijd nam dat af. Ik sleepte me ’s ochtends uit bed voor weer een enerverende dag. Ik zat op de bank en dacht: “Wil ik de rest van mijn leven op de bank zitten en thuisblijven voor de kinderen van een ander?” Het antwoord was duidelijk: “Nee!” Maar wat dan wel?welkom!

En daar werd mijn oude verlangen gewekt. Ik besloot een geschikte opleiding te zoeken en na 4 jaar studeerde ik af bij De Roos Opleidingen

Het is mijn missie en verlangen om de wereld mooier en veiliger te maken.  Het valt me op dat in onze wereld veel mensen leven als kameleon. Dan weer groen met wie groen is, dan weer gestippeld of gestreept. Je zou er onzeker van worden! Het is mijn verlangen dat jij leert trouw te zijn aan jouw eigen kleur en op die manier zelfverzekerd door het leven gaat.

Hieruit komt ook mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat als jij trouw bent aan wie je bent, de wereld mooier wordt. Want van jou is er maar een! En als jij niet trouw bent aan jouw kleur, gaat jouw kleur verloren. De moeilijkheden die we in het leven meemaken, kunnen dienen als compost, als voedingsmiddel, zodat we als mensen tot bloei komen en leven zoals we bedoeld zijn, trouw aan de onze eigen kleur.

We zijn geschapen naar het beeld van God en door ons leven heen mogen we groeien in het gaan lijken op hem. Dat zie ik in therapie veel gebeuren. Mijn leven lang al ben ik opzoek naar meer van God. Als ik naar Jezus kijk, is Hij voor mij degene die laat zien wie God is. Ik zie God als degene die vol liefde naar ons kijkt en ons herstel, heling op het oog heeft. Leuk om te weten:

Samen met mijn man houd ik erg van reizen en tijdens die reizen neem ik door middel van verhalen de thuisblijvers mee. Therapie is ook een soort reis, maar dan vanbinnen: ben je nieuwsgierig wat je daar ontdekt?

Verder houd ik enorm van lezen, geniet ik van koken en bakken, van alleen tijd in het bos. Taal is ook echt mijn ding en hoewel ik lang niet altijd foutloos schrijf, zie ik taalfouten vaak direct. 

Ik ben dol op onze nichtjes en neefjes en geniet ook enorm van samenzijn met vriendinnen en ander fijn gezelschap. kom in contact

werkwijze

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en RBCZ.