"tell me, what is it you plan to do with your one wild and precious life?"

Mary Oliver

meer uitleg

Een psychosociaal therapeut, een psychotherapeut, psycholoog, praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ), en dan nog een hele rits aan coaches. Wat is het verschil?

Het verschil zit vaak in de opleiding van de persoon die hulp verleent. 
Een psychotherapeut en GZ-psycholoog is opgeleid om ook complexe en specialistische behandelingen te bieden; ze mogen officiële diagnoses stellen en cliënten bijstaan bij wie er sprake is van een onderliggende psychiatrische diagnose.
Een psychosociaal therapeut mag dat niet en zal deze cliënten doorverwijzen.
Op grond van een psychiatrische diagnose (DSM geclassificeerd) wordt de zorg van een psychotherapeut en/of een GZ-psycholoog altijd vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Voor een psychosociaal therapeut geldt dat de zorg gedeeltelijk wordt vergoed, vanuit de aanvullende verzekering.Verschillende soorten therapie

Coaching richt zich op toekomstig gedrag: wat wil ik in de toekomst bereiken en wat moet ik daarvoor doen?
Bij psychosociale therapie kijk je daarnaast naar het aspect: hoe is het gekomen dat ik nu zo denk, voel en handel waardoor ik mijn gewenste doelen niet kan vormgeven? Wanneer zijn bepaalde patronen of gevoelens bijvoorbeeld begonnen? En, wat leeft er in mij?
Bewustwording hiervan ontwikkelt zich tijdens de therapie. De reikwijdte en diepgang van psychosociale therapie beslaat een breder stuk en is meer gericht op het bewerken van duurzame veranderingsprocessen. Het heeft daarom vaak ook meer tijd nodig.

hier wil ik meer van weten

en coaching?

Wat anderen zeggen

Dankzij de fijne, helpende en helende gesprekken met Annemieke heb ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling gewerkt. Door mijn vermoeidheid heen. Ik viel en stond weer op, leerde voelen zonder door te rennen en ik rouwde om dat wat er niet was. Maar ik vierde ook alle kleine stapjes vooruit! Ik gun iedereen deze gesprekken, het is zo waardevol!

L. 34 jaar

Ik maakte mij veel zorgen om mijn zoon met autisme. In een aantal gesprekken kon ik mijn zorgen delen en gaf Annemieke mij de ruimte om mijn diepste gevoelens te uiten.

Ik merkte dat Annemieke een prettige luisterhouding heeft. Hierdoor nodigde zij mij uit om mijn kwetsbaarheid te tonen.

D. 55 jaar

Ik heb geleerd dat ik mezelf mag zijn en dat dat goed genoeg is. Je kan zo ontzettend goed luisteren en tips geven zonder te oordelen over wie ik ben of welke keuzes ik maak.
Ik heb de tijd die we samen hebben doorgebracht als enorm prettig ervaren. Een rustig iemand die echt luistert en niet oordeelt. Maar ook iemand die mij af en toe een ander beeld laat zien van hoe de situatie ook kan zijn. Iemand die mijn angsten snapt en erkent maar (gelukkig) er niet altijd in mee gaat. Iemand die met heel veel liefde en gevoel mij heeft geholpen. Annemieke, nogmaals heel erg bedankt voor wat je voor mij hebt gedaan!

D. 20 jaar

Jij  bent goed genoeg. God heeft je gemaakt en daarom ben je goed genoeg!

supervisor jaar 1

Van harte welkom!

contact