"tell me, what is it you plan to do with your one wild and precious life?"

Mary Oliver

Vier jou! Moederdag.

Laten we jou vieren! Jij, prachtige vrouw die je bent. Bedacht en ontworpen door de liefdevolle handen van God. Door het leven gevormd, hier en daar gebutst of kapot. En zelfs dát maakt je prachtig! Want “there is a crack in everything, that’s how the light gets in.” Zondag is het moederdag en het lijkt een gewoonte te worden om 1) de moeders om zich schuldig te voelen over hun blijdschap en 2) de vrouwen met een kinderwens die hun verdriet erover delen.

Van mijn kant een pleidooi om elke keer weer te leren dat dit het leven is. Ja, onwijs dankbaar mag je zijn voor je prachtige gezin! En liefst zonder schuldgevoel hoor! En ja, je mag ook absoluut je verdriet voelen over het verlies van een droom. Maar misschien kunnen we elkaar daar ergens tussenin vinden. Tussen de blijdschap en het verdriet. Daar ligt verbinding, toch?

Iedereen heeft op een bepaalde manier in het leven verlies geleden. Het ene is niet groter of erger dan het andere. Dat maken we er wel makkelijk van, jezelf en je gevoelens bagatelliseren zodat de ander… Ja wat eigenlijk?

Zondag is het moederdag – lieve moeders, enjoy!
En lieve vrouwen met een kapotte droom – vier jouw leven, jouw moeder (als je haar hebt) – vier vooral de liefde van God voor ons allemaal. Ergens in de Bijbel staat het, dat we in Christus zelfs geen man of vrouw zijn, maar dat Hij alles is. 

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *